torsdag 31 maj 2012

Kitty och den persiska kattens gåta


Gillian och Arnies plan gick inte som dom tänkt sig. Deras plan var att stjäla diamanter för att sälja dom för stor summa. Gillian hade fått jobb som kattskötare på en utställning och tänkte utnyttja katterna för att gömma diamanterna. Hon placerade diamanterna på Desdemonas halsband. Sedan stal hon katterna för att ta diamanterna. Hon gömde katterna på ett motell och i en bur i baksätet på bilen. Men Gillian ville ha diamanterna och pengarna för sig själv och inte dela med resten av sina kompanjoner, så hon gömde dom i en liten kattleksak.
-Åh nej! Polisen! skrek Gillian. Arnie snodde runt. Gillan ryckte till sig en rostig målafärgsburk och kastade den mot Arnies huvud. Arnie ramlade ihop på golvet. Gillian vände sig åt Kittys håll och kastade färgburken mot henne. 

- Ta emot! ropade hon och sprang med ett elakt leende mot utgången och ut från det gamla magasinet. 
Kitty såg något på golvet som blänkte. Gillian hade tappat sina bilnycklar. Kitty kollade ner mot ån och såg att Gillian stod och letade upprört efter sina nycklar. Kitty gick ner mot ån där Gillian stod och höll upp hennes nycklar framför henne.

- Letar du efter något? sa Kitty lugnt.
- Kasta hit mina nycklar, och dina, annars slänger jag ner katterna i ån, sa Gillian och tog sedan ut en bur ur bilen. Kitty slängde genast båda nycklarna åt Gillian.
- Tack, men jag hade ändå tänk att dumpa dom i ån, sa Gillian och svingade buren. Men helt plötsligt har en av katterna sträckt ut sin tass ur buren och rivit Gillian i ansiktet. Gillian släppte buren, katterna sprang iväg och Kitty efter katterna. Gillian sprang iväg på en stig längs ån. Kitty hör ljud av en bil. Det är George och Bess, Kittys bästa vänner.
- Spring efter Gillian! skrek Kitty och pekade mot stigen. George och Bess skyndade sig iväg efter henne. Kitty letar efter katterna, och plötsligt hör hon att Arnie kommer ut ur magasinet och skriker, han är väldigt arg. Kitty står under ett träd och plötsligt hör hon jamanden. Hon kollar upp och där sitter katterna. Kitty skyndar sig upp i trädet. Arnie kommer imot dom. 
- Schh. Kitty försökte tysta katterna. Arnie kommer närmre och då jamar en av katterna. Arnie kollar upp i trädet och ser dom. Dom hör syrener. Polisen kommer. Dom springer fort fram till Arnie och griper honom. Kitty hoppar ner för trädet med båda katterna och då kommer Bess och George släpandes på en arg Gillian.
- Överlämna henne till polisen, sa Kitty.

Polisen tar hand om Gillian och då kommer en av katterna fram till henne och river upp hennes ficka. Det ramlar ut en liten boll som man fyller med kattmynta. Kitty tar upp bollen och drar upp sömmen på den. Det ramlar ut massa diamanter.

- Det här ser verkligen inte ut som kattmynta, skrattar Kitty.
Gillian och Arnie åkte fast. Gillian skickades till England och fick ett mildare straff mot att hon skulle berätta om brottet och vilka som var inblandade. Hennes ursprungliga plan gick inte som hon tänkt sig, hon blev inte rik på diamanterna utan hon åkte fast och hamnade i fängelse. 

/ Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar