torsdag 31 maj 2012

Jag är Zlatan


                       ”Zlatan Ibrahimovic”
Zlatan landar med planet, han har blivit såld till Ajax för deras största summa någonsin, åttiofem miljoner kronor.
Zlatan kördes ut till sitt lilla som klubben ordnat åt honom i Diemen, ett litet samhälle långt ifrån stan. Zlatan hade en säng från Hästens och en sextio tums teve och han spelade bara playstation och undrade vad som skulle hända. Kylskåpet var tomt, Zlatan var van att ta han om sig själv men han fick ändå aldrig känslan av att han kände sig hemma i det lilla radhuset. Han satt och ringde till nästan alla han kände och han fick till slut tag på Hasse Borg, Zlatans agent. Zlatan tänkte att dom kanske kunde göra en deal med Ajax och betala tillbaka senare. Han behövde mat och pengar. Men Hasse Borg svarade med att man inte kunde göra så. 
Zlatan hade bilproblem också, han hade en Merca Cabriolet som var svenskskyltad. Han fick inte köra med den i Holland. Zlatan sålde Mercan och beställde istället en annan Mercedes, en SL 55:a, och det gjorde honom inte rikare precis. 
Zlatan satt nu i Diemen pank och hungrig och fick höra från sin farsa att han var en idiot som bara gjorde av med sina pengar. Zlatan kom att tänka på Maxwell. Maxwell var också ny i Ajax. Zlatan ringde Maxwell och dom både bestämde att Zlatan skulle få bo hos Maxwell. 
Maxwell bodde i Ouderkerk, ett litet samhälle med nästan bara sju-åtta tusen invånare. Där bodde Zlatan, sov på en madrass i tre veckor innan han fick sin första lön. Men Zlatan tyckte det var en bra tid, dom lagade mat tillsammans och snackade om träningen. Maxwell berättade om sitt gamla liv och sin familj, sina två bröder som han stod nära, men en av bröderna dog inte långt senare i en bilolycka. Zlatan tyckte det var fruktansvärt sorgligt, han gillade verkligen Maxwell. Zlatan kände att han fick ordning på sig själv hemma hos Maxwell och han fick tillbaka känslan av att det han var med om var helt fantastiskt. Zlatan inledde försäsongen bra, han gjorde mål mot amatörlagen dom mötte och gjorde massa tricks, precis som han skulle.
      / Emilia Luthman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar