söndag 18 december 2011

Mysteriet med rymmaren

Boken som jag har läst heter Mysteriet med rymmaren och bokens genre är deckare och lite komedi. Bokens författare heter Enid Blyton.
Boken handlar om fem barn Fredrick, Pip, Bets, Daysi och Larry som löser mysterier. Den här gången har en farlig fånge rymt från fängelset mitt under lovet och han befinner sig troligen i den lilla byn Peters Wood. När de fem deckarna fick reda på detta ville de så klart lösa mysteriet, men deras enda ledtråd var att han var lång, hade ett ärr i ansiktet, knotiga händer och att han var en djurälskare.
 Som om det inte var nog skulle en av Fredricks pappas vänner komma med sin dotter till Peters Wood på grund av en Skalbaggskongress, men problemet är inte han utan hans dotter Eunice som lägger sig i allt, klagar på småsaker och pratar hela tiden.
Våra deckare tror att rymmaren finns antingen på skalbaggskongressen eller på tivolit som har kommit till stan. Efter att de hade tittat på tivolit och i kongressen hade de en huvud misstänkt, familjen Fangio, men när de pratade om det hörde Eunice det och de var tvingade att berätta allt för henne.
 Efter det, gick de på lite spaning, men hittade inget. Men när Fredrick gick ensam utan att veta att Eunice följde efter honom och efter att han lyssnade på en av familjens Fangios bråk, tog fru Fangio honom. Eunice gick och berättade för deckarna och de berättade för polisen och polisen hittade Fredrick och släppte honom. Rymmaren var utklädd till en tant som kallade sig för  fru Fangio och det var mysteriet som Fredrick hade löst.
Jag tycker att boken är bra för den är både spännande och rolig, fast i  början är den lite tråkig, eftersom det händer så lite.Jag anser att boken är spännande för att man inte får veta innan slutet, t.ex vem rymmaren är och hur de kommer på det. Dessutom är den rolig för det händer roliga saker till exempel då han klär ut sig till luffare och när hunden biter rymmaren i baken.


/Hossein

1 kommentar:

  1. Allt är bra.Du visar att du vet hur man använder skiljetecken,du har också visat att du vet hur man använder styckindelning på rätt ställen.Du har koll på att sätta stor och liten bokstav när det ska vara.

    Du var utförlig i texten och förklarar med lätta ord så det var inte svårt att förstå.Boken verkar (av vad du beskrev)spännande.Bra jobbat!

    SvaraRadera