onsdag 14 december 2011

Tillsammans

Jag har läst boken ”Tillsammans” av  Denise Rudberg. Boken genre är kärlek. 
Tillsammans handlar om tre ungdomar i 14-årsåldern. Alexander, Jakob och Theresa. Dom lär känna varandra på sommarlovet genom en matlagningskurs. Kursen är anordnad hemma hos Jakob på Djurgården där dom tre ungdomarna bor.  Alexander är en snäll kille som går i privatskola och bor i ett stort hus med sin mamma, pappa och lillasyster. Han är en av dom populäraste och snyggaste killarna på skolan. Jakob är en kille som gillar och sporta och det är hans mamma, Coco som är ansvarig för matlagningskursen. Han var mest med i kursen för att hans mamma var ansvarig, han trodde aldrig att den skulle bli så lyckad som den blev. Theresa bor med sin pappa i en husbåt vid Djurgården och har förlorat sin mamma i cancer. Många i skolan tycker att Theresa verkar vara en tjej som har många svårigheter men dom har ändå en viss respekt för henne. Dom tre ungdomarna blir i samma grupp på kursen och blir bara mer och mer vänner. Men en natt så blir de inbrott hemma hos Jakob och dom tvingas att avsluta matlagningskursen. Theresas pappa jobbar på Gröna Lund och tar då några dagar ledigt för att kunna skjutsa ut gänget till Theresas och hennes pappas sommarhus på en liten ö vid Stockholms skärgård. Där har dom det riktigt bra och bara njuter av sommarlovet. Kanske det till och med det uppstår lite kärlek. Men det händer även något som inte får hända.
Jag tycker att boken är riktigt bra. Den är bra för man fastnar i den lätt och det händer saker hela tiden några exempel är att dom hittar alltid på något, nya äventyr och sen är det mycket med deras familjer och lite konflikter. På det viset blir den aldrig långtråkig. Det är spännande hela tiden för alla tre lever helt olika liv separata och det händer något för varje person. En sak som inte är så bra är att man lätt tappar bort vem som är Alexander och vem som är Jakob.
/ Ida

1 kommentar:

  1. Det är stor och liten bokstav på rätt ställe och punkt, utropstecken och frågetecken på rätt ställe. Du var utförlig i texten. Alla delarna är med och löpande form. /Linn

    SvaraRadera