torsdag 8 december 2011

Klaras dröm

Jag har läst ”Klaras dröm”. Boken handlar om hästar. Bokens författare är Pia Hagmar. 
Huvudpersonen i boken heter Klara. Det ända hon vill är att få börja rida, men hon får inte, för det finns ingen bra ridskola i hennes område. Men sedan får hennes mamma ett nytt jobb, då måste dom flytta. Klaras föräldrar är skilda. Först vill Klara inte flytta, men när hon får reda på att det finns en ridskola där och att hon ska få börja rida känns det bättre. I den nya skolan får hon direkt en ny kompis, Anna, som rider på ridskolan. Klara börjar i samma grupp som Anna. Hennes favorit blir efter ett tag Sigge, en svart ponny med vit bläs. Klara och hennes mamma hyr två hästar då och då och rider ut några gånger. 
En dag när Klara kommer hem är hennes mamma lite konstig. Då får hon reda på att Klara har blivit storasyster, det är hennes pappa och hans nya fru som har fått en liten son. Klara blir glad förstås.
Ridningen går bättre och hon får bli skötare på Sigge. Men den andra tjejen som är skötare på honom vill inte att Klara ska vara det. Då sprider hon ut massa lögner om Klara att hon inte kan rida och sköta en ponny. 
Till slut får Klara reda på det genom en skötarridning i skogen, och hon säger till ridläraren. 
Lotta, som den andra tjejen heter, får sluta vara skötare på Sigge. Men Klara känner sig dum och elak så hon låter Lotta fortsätta vara skötare.
Det slutar med ett par spännande tävlingar på ridklubben, som Klara och Sigge ska vara med på...
Jag tycker boken var väldigt bra. Det hände saker hela tiden och man kan känna flera gånger samma sak som Klara kände. Det är svårt att dela på en häst, man är ofta inte bästa kompisar... Men i den här boken blir det ju bra till slut! Den blir så bra för att allt som händer i boken är sant. Att Lotta t.ex sprider rykten om henne, men att hon får reda på det. 
/Paosan

1 kommentar:

  1. Du skriver med en viss språklig variation, enkel textbindning samt i huvudsak en fungerande anpassning till språkliga normer och strukturer. Enkla beskrivningar kring händelser och karaktärer. Att utveckla: Skriv raderna ut, byt bara rad vid nytt stycke och fundera över hur du kan inleda dina meningar på olika sätt.

    SvaraRadera