onsdag 7 december 2011

Det spökar Sigge

Boken jag har läst heter ”Det spökar Sigge”. Bokens genre är äventyr. Författaren heter Lin Hallberg.

Boken handlar om att en ny tjej börjar i Elinas ridgrupp. Rosanna som hon heter är minst lika hästtokig som Elina och hon tycker också att Sigge är väldigt söt. När dom ska rida så ser Elina att Rosanna inte är så duktig på att sköta om hästen och då hoppas Elina att hon är lika dålig på att rida. Men där hade hon fel för Rosanna är väldigt duktig på att rida. Duktigare än Elina till och med. Första ridlektionen får alla rida sina älsklingshästar och Rosanna vill ha Sappo men Ingela bara skrattar och undrar vad dom andra har lurat i henne. Rosanna säger att det inte gör nått om han är bråkig, men hon får ta Sam ändå. Nästa ridlektion ska dom hoppa på ridbanan för första gången och då får Rosanna Sigge och Elina blir sur för då tror hon att Rosanna ska börja tycka om Sigge mer och att det blir hennes älsklingshäst. Och det var faktiskt Sigge Elina ville hoppa med första gången. Men Ingela säger till Elina att hon ska prova Sappo. Elina blir lite rädd för tänk om Sappo gör samma sak som mot Eric? Men när dom kommer ut på ridbanan och börjar  hoppa så tycker Elina att Sappo är mycket rolig att hoppa med för han gör allt som Elina vill att han ska göra, och han hoppar väldigt bra. Så när dom stora stalltjejerna ordnar spökkväll ska Elina, Hanna, Mattis och Agnes gå dit tillsammans. Men varför måste Rosanna följa med, undrar Elina?


Jag tycker att boken var väldigt bra för jag gillar hästar lika mycket som Elina. Jag tycker den är bra för jag tycker om att läsa böcker om hästar. Det är kul att få läsa om Elinas ridlektioner och att hon får prova nya hästar. Som t.ex när hon får prova att rida Sappo för första gången, då tror hon att han ska vara väldigt dum och stegra och bocka som han gjorde med Eric. Men när hon hoppar upp och börjar rida så märker hon att Sappo är mycket snäll och mycket rolig att rida, och det blir Elinas andra älsklingshäst. Jag tycker också att Lin Hallberg skriver mycket bra hästböcker.

// Michan

1 kommentar:

  1. Alla delarna finns med och du har koll på styckeindelning och skiljetecken. Stor och liten bokstav på rätt ställen och dina egna tankar om boken var bra, jag förstår vad boken handlar om och skulle kunna läsa den. Recensionen var bra! //Natta

    SvaraRadera