onsdag 14 december 2011

Simma lugnt sigge
Boken som jag har läst heter ”Simma Lugnt Sigge”. Bokens genre är äventyr. Den som har skrivit boken heter Lin Hallberg.

Boken handlar om Elina. Hon har gått på ett ridläger i sommar. Men nu är ridlägret slut, och hon kan inte rida sin favorithäst mer. Hennes favorithäst heter Sigge.I boken får man veta hur hon har det när hon sover över hos mormor och morfar på sommarlovet och att det blir precis som ett ridläger. Hon tar t.ex pinnar och fyller en strumpa med ull. Sedan sätter hon på knappar som ögon och tråd som mun. Då har hon en häst. Den får heta Sigge. Sedan går hon ut i deras trädgård och fixar en hage. Mormor hjälper henne att fixa boden till ett stall. Efter hon har vart hos mormor och morfar, åker hon till sin kompis Eric och leker med hans familjs hästar. Hon går dit varje dag, och det blir också nästan som ett ridläger. Hon blir också utvald till en tävling. Hon ska få rida Sigge, och det är hon extra glad för. 


Jag tyckte inte att boken var så bra. Det hände liksom ingenting. T.ex när hon var hos Eric varenda dag. Det handlade bara om att hon red och om hur ”stortjejerna” ville ha Sigge för sig själva. 
/Nickie

2 kommentarer:

  1. Det här var bra du har varit förståelig och bra skriven Du har med komma och kan styckeindelningen.!

    SvaraRadera
  2. BRA! du har stor bokstav och punkt på rätt ställe. Och du har koll på stycke indelningen, och så förstår man vad du skriver.

    SvaraRadera