onsdag 7 december 2011

Ridläger med Sigge!

Jag har läst Ridläger med Sigge. Bokens genre är äventyr. Författare Lin Hallberg.

Boken handlar om Sigge, det var sommarlovsavslutning. På sommarlovet så skulle Elina och hennes kompisar gå på ridläger i en vecka på Brobygårdens ridskola. Första dagen så träffades alla uppe på ett berg nära ridskolan, där dom skulle prata om vad dom skulle göra dom kommande dagarna. Sedan berättade hon att dom hade fått två nya föl, en som hette Skilla och en som hette Robin. Alla hade var sin älsklingshäst, men Mattis fick inte ha Sam eftersom Ingela, ridskoleläraren, tycker att Sam är så jobbig. Så, hon fick ta Nanaou. Simon och Eric delade på Sappo den nya hästen. Sedan så fick dom börja att rida, alla hästarna var trötta och tröga. För dom hade gått runt i hagen och i paddocken och ridit hela dagarna, och inte fått sovit så mycket. Dom orkade nästan ingenting.

Jag tyckte inte boken var så bra, det hände inte så mycket, dom var bara på ridlägret. Och det hände nästan samma saker hela tiden, att dom red ut i skogen eller att dom red i paddocken. 
/Hanna

1 kommentar:

  1. Du skriver med en viss språklig variation, enkel textbindning samt i huvudsak en fungerande anpassning till språkliga normer och strukturer. Enkla beskrivningar kring händelser och karaktärer. Att utveckla: Fundera över hur du kan inleda dina meningar på olika sätt, variation. Tänk också på att vara lite mer utförlig kring det du skriver om.

    SvaraRadera