torsdag 15 december 2011

Blå Spegeln



Jag har läst boken Blå spegeln. Författare av boken är Martin Widmark. 
Boken genre är deckare.
Boken handlar om en kille som heter David han går i skolan och är Tolv år, hans klasskompis Larissa hon är också 12år. En dag hittar David ett brev i hans källare och i bredvid ligger det en kod med siffror. han fattar ingenting av koden så han frågar Larissa hans klasskompis om hon kan hjälpa till eftersom hon är smartast i klassen. Dom försöker lösa koden och senare kommer Larissa på sifferkoden. Då hittar dom en till gåta ute i trädgården tillsist kommer dom på att hans gammelmorfar har skrivit koden sen hittar dom till ett hemligt rum i Davids hus där är det en stor bokhyllor med massa böcker och en papegoja i en bur. Sen hittar dom ett brev som det står att papegojan är 120år gammal och hans gammelmorfar Melkior är 140år och det står också i brevet att han har forskat till sig en vetenskaplig dryck som man blir odödlig av. Men han skriver att den bara får bara användas i vetenskapliga själ. Det står också att Melkior är fångad på en båt vid hamnen av en man som heter Stainheart. Stainheart vill veta vad drycken innehåller.
Jag tyckte boken vad tråkig i början, Men sen i slutet började allt hände så jag tyckte den var rätt bra. I början var den tråkig för att då bara gick dom i skolan och gjorde ingenting men senare i boken när David hittade sifferkoden så blev det spännande.


/ Hiwwo <33

1 kommentar:

  1. Du skriver med en viss språklig variation, enkel textbindning samt i huvudsak en fungerande anpassning till språkliga normer och strukturer. Enkla beskrivningar kring händelser och karaktärer. Att utveckla: Arbeta med att vara mer utförlig kring det du skriver om.

    SvaraRadera