torsdag 8 december 2011

Känslan av att hoppa!

Boken jag har läst heter Känslan av att hoppa och den är skriven av Ingrid Olsson. Bokens genre är känslor.



Boken jag har läst handlar om en tjej som heter Lisen, Lisen går sista året på gymnasiet. I Lisens klass gick det en kille som inte ville ta studenten så han gick till parkeringshuset mitt på natten, han gick upp på taket av parkeringshuset ställde sig på kanten och hoppade. Det gör att alla i skolan blir väldigt ledsna särskilt Lisen. Lisen börjar skriva brev till han fast han får ju aldrig se dom men hon skriver ändå. Lisen skriver ungefär två brev om dagen, hon skriver om hur jobbigt det är och att hon heller inte vill ta studenten att hon med vill hoppa. Alla tror att Lisen mår bra men det gör hon inte, en glad tjej på utsidan men ledsen på insidan. Hennes föräldrar tror att hon mår bra och alltid är glad men det är hon inte. Lisen går till parkeringshuset varje morgon och går upp på taket och tittar ut över kanten. Hon står nära kanten och vill hoppa men hon förstår inte varför hon inte vågar, hon vågar inte ta steget över kanten.

En dag träffade hon en kille som hette Ivan. Ivan och Lisen blir bra kompisar. Lisen försöker sluta skriva brev men det går inte, hon måste fortsätta, hon vill inte sluta. Ivan tycker inte om att Lisen skriver brev, han vet inte vem det är till men han vet bara att personen inte finns. Han försöker få Lisen att sluta men det kan hon inte göra. Lisen och Ivan träffas varje dag och till slut blir dom ihop. Dom hittar på massa saker varje dag men Lisen vill ändå inte ta studenten, hon vill fortfarande hoppa från parkeringshuset. Hon har ingen bra uppfattning av livet hon ser bara allt dåligt och inte det som faktiskt är bra så är det i hela boken ända fram tills Ivan pussar henne...




Jag tyckte att boken var bra för att den hade en bra handling, det var lite läskigt eftersom att en kille i hennes klass tagit självmord och dom berättar hur han såg ut när han var död, det var ett minus med boken. Men ett plus var att Lisen lyckades vända allt dåligt till det bästa även fast det var svårt och tog lång tid, boken var lite långtråkig men det gör inget för när det hände något så hände det ganska mycket. Jag tycker att Ingrid Olsson skriver bra böcker!
 // Natta :D

1 kommentar:

  1. Du skriver med en viss språklig variation, enkel textbindning samt i huvudsak en fungerande anpassning till språkliga normer och strukturer. Enkla beskrivningar kring händelser och karaktärer. Att utveckla: Fundera över hur du kan starta dina meningar på olika sätt.

    SvaraRadera