torsdag 15 december 2011

Sommaren med Pim

SOMMAREN MED PIM
Jag har läst boken ”Sommaren med Pim”. Författaren är Cajsa Winqvist.
Bokens genre är kärlek och hästar .Boken handlar om Pim som förbereder sig för de internationella tävlingarna i Falsterbo som skötare åt Kia Kolbe.
På den stora middagen så träffar Pim på Keith, killen från ridlägret förra året. Keith är skötare åt ryttaren Jack Raven.
När Pim och Keith sitter och pratar i foderkammaren så hör dom ett högt skrik men inte från en människa, Pim och Keith följer ljudet till parkeringen vid hästtransporterna då ser Pim och Keith Jack Raven  hoppa ute på parkeringen, när hästen slår i bommen hör och ser man att det är en järnbom, vilket är djurplågeri. Jack höjer hindret för högt så att King Arthur (Jacks häst) måste lära sig att hoppa högt för annars gör det ont om han river. Pim och Keith smygtittar och ser att Jack bär in järnbommen i transporten och hänger upp den och täcker över den med täcken så det ser ut som en täckeshängare. Keith sprang efter FEI-gubben som är ansvarig för stallet, Men Jack hade vart där innan och gett FEI-gubben kaffe med sömnmedel så Keith hittade honom sovandes. Men FEI-gubben som hette Gunnar kom försent så Pim och Keith fick fortsätta ensamma. Pim och Keith tar järnbommen och gräver ner den i gödselstacken. 
Pim och Keith hittade på en plan att avslöja Jack, dom skulle be Gunnar (FEI-gubben) att gömma sig i boxen bredvid Jacks. Sen skulle Pim luska ur honom allt på nått sätt. Och dom lyckades, Jack avslöjade att han barrerat sin häst och då hoppade Gunnar fram ur boxen brevid och Jack Raven fick inte delta i Grand Prix-klass.
Jag tycker boken var bra man hängde med bra och de var en bra bok. Den var bra för att den handlar om hästar och det är mitt intresse. 
             
      Av: Emilia  Luthman

1 kommentar:

  1. Den var bra .. styckeindelningen var bra och man får en bild av boken!
    bra med stor bokstav efter . och har bra med ,tecken !

    // MYRAN! :D

    SvaraRadera