torsdag 15 december 2011

Dansfabriken Street


Bokens genre är dans och kärlek. Författaren är Eva Susso.
Bokens huvudperson är Melina. Hon är bästa vän med Marko. Melina har långt svart afrohår och använder inte några speciella tjejkläder eller smink. Hon är bra på att dansa och har gått i dans väldigt länge. Hon är 16 år. Melina och Marko dansar på dansfabriken, det är de som är bäst. Marko är en duktig dansare men han är också en stor tjejtjusare. Melina och Marko bor i Bredäng, det är en förort till Stockholm. Alla tjejer tycker att Marko ser bra ut i Bredäng och det vet han själv också. Melina stör sig mycket på när Marko alltid pratar om sig själv. Boken handlar om Melina som älskar att dansa men som blir kär i Rafael. Rafael är en kille som är ny på dansfabriken. Han är bra men inte lika bra som Marko. Hon vill inte förstå att hon gillar honom, hon tror att hon tappar fokus om hon blir tillsammans med någon.
Jag tycker att boken var jättebra. Jag gillar boken för den handlar om mitt favoritintresse och det brukar inte finnas så mycket bra böcker om dans. Men det är även mycket kärlek och det är bra för omväxlingens skull. Man får känslan av hur jobbigt det är när man dans t.ex när Melina och Rafael ligger på golvet och är  hur trötta som helst, de klunkar i sig vatten och andas.
/ ALVA

1 kommentar:

  1. Du skriver med en viss språklig variation, enkel textbindning samt i huvudsak en fungerande anpassning till språkliga normer och strukturer. Enkla beskrivningar kring händelser och karaktärer. Att utveckla: Fundera över hur du kan inleda dina meningar på olika sätt.

    SvaraRadera