måndag 26 november 2012


För mycket lögner.

Emanuels bästa vän lill-Per har lånat ut sin lägenhet till Emanuel när lill-Pers flickvän Mathilda är utomlands. Per kallas lill-Per för att han är väldigt kort för sin ålder. Lill-Per är 19 år. Emanuel är 18 år och är en väldigt lugn person som nästan aldrig stressar. Lägenheten ligger nära staden som heter Linköping där Emanuel ska träffa Jeanette. Jeanette är en tjej som är 22  år, som Emanuel har träffat på en dejting sida på internet. Där på internet har Emanuel ljugit om att han är vältränad, att han är poet och det värsta är att han har ljugit om sin ålder och sitt namn. Emanuel är i vanliga fall 18 år men han har ljugit om att han är 23 och att han heter Per.

Emanuel har berättat var lägenheten ligger för Jeanette. Jeanette kommer dit med hennes nya Volvo. Nu är det någon som ringer på dörren. Emanuel går och öppnar. Hej säger Jeanette, är det Per? Japp, besviken? Jeanette säger till Emanuel att hon inte är besviken, men att han såg mycket yngre ut än på bilderna som hon har sett på honom. De går in i lägenheten. Jeanette tycker det är mörkt i lägenheten, det är för att lampan i taket är trasig. Emanuel tänder lite levande ljus. Emanuel har lagat en enkel måltid. Jeanette är vrål hungrig. Jeanette frågar Emanuel om massor av saker.Emanuel är lite osäker i sina svar och Jeanette börjar misstänka att Emanuel ljuger. Jeanette känner sig inte alls förälskad. Hon var väldigt förälskad i Emmanuel när de hade en Email kontakt. Men eftersom Emanuel svarade konstigt på flera av hennes frågor så växte misstänksamheten efter varje minut.

 Nu var det något oväntat som hände! Någon är vi dörren som skriker: Hej min lilla Per! Det  låter som Mathilda, lill-Pers flickvän. Emmanuel hade uppfattat att hon skulle vara utomlands. Emanuel låsas inte lyssna. Men Jeanette säger att det är någon som ropar Per från dörren. Emanuel skyller på att det måste vara radion eller något. Det Mathilda inte vet är att Per har lånat ut lägenheten. 

Mathilda bestämmer att överaska sin pojkvän genom att smyga in i hans sovrum, Hon klär av sig naken och kryper glatt fnissande ner i hans täcke. Sen började hon ropa. Perre-Perre buspatrull! 

Jeanette hör att något är fel. Hon frågar Emanuel vad är det där!? Emanuel skyller ifrån sig att det är nog grannens radio, de spelar alltid så högt. Jeanette tror inte på Emanuel och går med raska steg mot sovrummet där hon hör ljuden komma ifrån. Jeanette öppnar dörren långsamt. Där inne i sovrummet ser hon en naken utvecklingsstörd flicka i sängen. Jeanette blir riktigt chockad. 

Utan ett enda ord från Jeanette springer hon ut från lägenheten. Emanuel springer efter Jeanette och ropar på henne. Jeanette stannar och skriker till Emanuel. Jag stod ut att du ljög om ditt utseende, din ålder, ditt namn och ditt intresse för poesi. Men när du utnyttjar utvecklingsstörda tjejer då går det för långt! 

Nej det är inte som du tror säger Emanuel. Nu känner Emanuel att han är tvungen att berätta om hela historien, att han hade ljugit för Jeanette. Han börjar med att berätta att hans riktiga namn är Emanuel plus att han är 18 år. Sen fortsätter han berätta att det inte är hans lägenhet utan att han har lånat den av en utvecklingsstörd kompis. Sen att hans flickvän dök upp så oväntat hade jag ingen aning om. Emanuel rodnar. 

Men så säger Jeanette tyst. Vet du, du är inte den enda som har ljugit här. Emanuel blir förvånad. Jeanette säger att hon egentligen är 27 år och att hon kommer ifrån Stockholm. Jaha säger Emanuel. Jeanette erkänner också att hon har en Pojkvän. Emanuel gapar förvånat och säger, har du? Jeanette säger att hon är ledsen. Hon säger att hon var så sugen på ett äventyr. Det var dumt av mig. Emanuel säger att det är lugnt och att Jeanette ska sköta om sig. Det slutar med att de blir vänner och Jeanette åker iväg med sin Volvo tillbaks till Stockholm. / hiwwo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar