torsdag 22 november 2012

Carrie Diaries


Carrie öppnar bildörren med ett hårt ryck! Glädjen och känslan av befrielse bubblar inom henne. 
-Hej! ropar Carrie glatt till sin bästa vän Musen när hon sätter sig i bilen.
-Hallå där kompis! Är du redo? säger Musen lika glatt tillbaka. Det är klart hon är, det här har hon sett fram emot över en vecka nu. 

Musen slår på radio på högsta volym samtidigt som dom rullar ut på motorvägen och iväg mot konserten. Carrie känner sig så lycklig men samtidigt chockad att hon lyckades lura sin far. Han har ingen aning om att dom ska på Two-Step-konserten och inte Hartfordteatern med skolan. Hennes pappa tycker inte alls om Sebastian så det är därför dom måste hålla det hela hemligt. Det är äntligen nu hon ska få träffa honom, hon har aldrig riktigt tänkt på att det ska hända, trodde aldrig att hon skulle vara så här nervös. Tänk om han inte kommer? Tänk om han bara drev med henne och vill göra henne till åtlöje eller om hans känslor inte är detsamma som förut?. Hon tittar på musen som är helt försjunken i musiken på radion och det får Carrie att lugna sig.

Sebastian har inte drivit med henne. Hans bil står där på parkeringen när dom kommer fram. De kliver ur bilen och och nu börjar genast hennes hjärta att klappa snabbare. Musen slår upp dörren till klubben där dom skulle mötas och Carries blick glider snabbt till Sebastian. Han är lika snygg som vanligt om inte ännu snyggare just idag. Hon ska precis rusa fram och ge honom en kram och berätta hur mycket hon saknat honom när hon ser att någon sitter bredvid honom. Det är en tjej. Det är hennes andra bästa vän Lali! Vad gör hon här? Musen verkar också har sett vem det är som sitter bredvid honom för hon tittar på Carrie med en förvånad min och rycker på axlarna. Carrie ser att Lali vänder sig om och deras blickar möter varandra. Lali rör inte en min. Hon vänder sig bara om igen samt viskar  något i Sebastians öra. Vi går sakta fram till baren där dom sitter. 
-Hej! säger Carrie alldeles för entusiastiskt. Sebastian och även Lali tittar på Carrie som att hon precis har gjort bort sig totalt men han får ändå fram ett mottagande svar.
-Hej! Är allt bra med dig Carrie?
Carrie hamnar i något som verkar som chocktillstånd. Den här reaktionen var inte vad hon förväntade sig. 
-Jo, det är väl bra..., det är det enda svar som hon kan klämma fram.
Lali hoppar in i konversationen och frågar lite ytligt hur det är med Dorrit.
-Det är bra med henne, pappa är fortfarande orolig av sig på något sätt men det kommer ordna sig med tiden.
Lali ger Carrie ett leende som svar. Carrie kan inte få bort tankarna ur huvudet varför Lali sitter här med Sebastian, dom har aldrig vart särskilt nära vänner. 

Medan musen har gått iväg på toaletten så tar Carrie tillfället i akt att prata med Sebastian. Hon försöker komma på något bra och intressant att säga men det står helt stilla i huvudet. Tillslut kommer hon på. 
-Du..jag är ledsen att jag inte kunde ringa dig förut och berätta om Dorrit men antar att Musen redan har berättat?
Sebastian tittar på henne. 
-Det är ingen fara, det var faktiskt Lali som berättade för mig säger han lugnt. Carrie orkar inte haka upp sig på att det just var Lali som hade berättat för honom. Hon bestämmer sig istället för att beställa en drink.

En drink blev till fler drinkar och klockan började närma sig 11 då hon hade lovat pappa att vara hemma. Musen tar tag i Carrie som står i mitten av dansglovet. Carrie dansar för fullt och drömmer sig bort. Hon har inte hunnit att lägga märke till att Sebastian och Lali sitter djupt inne i en diskussion om deras framtid.
-Vi måste åka hem nu Carrie! skriker Musen rakt i örat på henne.
-Men jag har ju så roligt! Vi kan stanna en låt till? Snälla?
Carrie är helt borta i musiken, bandet och drinkarna. Men hon ändrar sig snabbt när hon får syn på Sebastian och Lali som nu har utvecklat sitt samtal med mer skratt och romantiska blickar. Musen drar iväg Carrie till baren så att hon ska få återhämta sig. 
-Klockan är alldeles för mycket Carrie! Vi måste åka nu!
-Jaja.. svarar Carrie kort. 
-Vi måste tyvärr gå nu säger Musen till Sebastian och Lali som inte verkar vara nå bekymrade över det. 
-Okej, ja ni får ha det så bra! ropar Sebastian och Lali nickar instämmande.

Musen släpar ut Carrie ur klubben och fram till bilen. Alla möjliga tankar flyger runt i huvudet på Carrie. Det är något skumt med Sebastian och Lali. Dom tillsammans är skumt.
-Vänta! skriker Carrie plötsligt.
Hon rycker sig ur Musens grepp och är på väg in igen när hon ser det som hon var mest rädd för genom fönstret. Där sitter dom på två barstolar och båda har den där speciella glimten i ögonen och kysser varandra. Carrie bryter ihop av gråt på marken och känner snabbt hur Musen kommer fram och håller om henne. 
-Han är en idiot! Har alltid vetat det innerst inne säger Musen med en aning arghet i rösten.
Dom sätter sig i bilen under tystnad och Carrie stänger dörren med ett hårt ryck! Glädjen och känslan av befrielse finns inte kvar längre.
// Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar